Deprecated: Optional parameter $content_type declared before required parameter $with_filter is implicitly treated as a required parameter in /home/infinityuitvaart/public_html/wp-content/plugins/w3-total-cache/PgCache_ContentGrabber.php on line 274
Nieuws – Hoezo persoonlijk, dit mag u toch verwachten? | | Infinity Uitvaartzorg

Nieuws – Hoezo persoonlijk, dit mag u toch verwachten?

Posted by on juni 28, 2015 in Nieuws

logo72dpi

Het is voor mij als uitvaartondernemer best lastig om tot uitdrukking te brengen waarom ik onderscheidend ben ten opzichte van andere uitvaartondernemers. Iedere ondernemer roept zo’n beetje hetzelfde over zijn bedrijf. Men benoemt persoonlijke benadering, stijlvol, respect, vertrouwen, kwaliteit etc. Uiteraard zijn dit waarden die u mag verwachten van een uitvaartondernemer, maar dat maakt je nog niet onderscheidend.

Er zijn ook vele ondernemers die het “trucje” wel kennen en weten hoe je de zaken moet organiseren, welke vragen je moet stellen en hoe je een uitvaart moet begeleiden. Wees alert op antwoorden als “dat is niet gebruikelijk” of “wij doen dit altijd zus of zo”. De uitvaart zal dan ongetwijfeld keurig geregeld zijn, maar voelt niet altijd even betrokken en persoonlijk. Er bestaan keurmerken in de uitvaartzorg die allerlei protocollen opstellen waar je als ondernemer aan moet voldoen, allerlei formulieren die je moet gebruiken, de manier waarop je een ‘dossier’ moet bijhouden etc. Dan weet je nog steeds niet of je een persoonlijke uitvaartverzorger bent.

Wat een belangrijke maatstaf is, is wat nabestaanden terugkoppelen na de uitvaart, hoe zij alles ervaren hebben. Naar mijn beleving is dit de beste manier om te weten of je je werk goed doet en of je bijvoorbeeld een keurmerk verdient. Nu is er een nieuw keurmerk opgericht, Keurmerk Persoonlijke Uitvaart. De beoordeling wordt gedaan door de nabestaanden voor wie de uitvaartondernemer een uitvaart heeft mogen verzorgen. De beoordeling van nabestaanden is dus bepalend of de uitvaartondernemer het keurmerk mag blijven voeren.

Ondanks al die keurmerken, kun je je nog steeds afvragen, hoe weet ik dan of de uitvaart echt persoonlijk zal worden? Ik kan het nog steeds niet goed verwoorden, maar gelukkig de nabestaanden wel. Hier een greep uit hun persoonlijke reacties:

Begraafplaats-Zoetermer-Infinity-Uitvaartzorg

‘…perfect afgestemd op en grensverleggend meegedaan bij een eigenzinnige familie zoals wij’
‘…in alles heeft Monique onze verwachtingen overtroffen…’
‘…de klik tussen ons is er voortdurend geweest…’
‘…je begreep heel goed onze unieke situatie…’
‘…het juiste gevoel, emotie en jouw subtiele sturing hebben bijgedragen tot een alom gedragen bewondering…’
‘…geweldig hoe Monique ons heeft bijgestaan, niets was te veel gevraagd…’

Ondanks dat ik nu ook het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart mag dragen, hecht ik nog steeds het meeste waarde aan het ongelofelijk warme gevoel, welke ik overhoud aan persoonlijke reacties als bovenstaande…

Monique